2017. október 18., szerda

Csodaszép Magyarország 333. Sikonda

Strand


Sikonda

Gyógyfürdő és lovassport

A Mecsek északi oldalán, Pécstől északra 18 kilométerre, Komlótól nyugatra 4 kilométerre, a 180 méter magasságban fekvő Sikonda-völgyben található.
Termálfürdő

 Sikonda szintén gyógyfürdőjéről ismert.
Szénsavas termálvize egy 1928-as, kőszén utáni kutatás során tört fel mintegy
500 méter mélységből.
1929-ben a Földtani Intézet a forrás vizét gyógyvíznek nyilvánította, és ásványvíz-palackozó, majd 1930-ban gyógyszálló épült. Ez 1933-ban megkapta a gyógyfürdő minősítést, 1948-ban a szállodából bányász-szanatórium lett. 1978-tól a fejlesztések abbamaradása, majd a bányabezárások miatt hanyatlásnak indult. 1996-ban felújították, 2004-ben wellness-szálló és élményfürdő nyílt a szanatórium mellett. Néhány évvel később a közelben található kempinget és turistaszállót is felújították.
Alkotóház

A Sikondai Pihenőpark számos sportolási lehetőséget kínál: a kézilabdázás, a futball, a teke, illetve a lovaglás feltételei adottak.
Kellemes kikapcsolódást ígérnek a közelben található horgásztavak és a környező dombok is.
Nevezetességei
Alkotóház, amelyben egykoron Göncz Árpád is lakott íróként. 






 Hotel

Sikondai tavak: két mesterséges tó, amely egyrészt a horgászat kedvelőit szolgálja, másrészt fedett tószínpadával és a hozzá tartozó fedett nézőtérrel kulturális rendezvények színtere. Itt rendezik meg nyaranta a Tóp-Art Fesztivált. 






TópArt Tófesztivál

Komló város pihenőparkja rendezvényházzal, sportpályákkal, fedett színpaddal, szabadtéri főzőhelyekkel, erdei tanösvénnyel.
A Baranya Megyei Önkormányzat gyermek- és ifjúsági tábora.








Gyermektábor és Erdei Iskola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése